YMPÄRISTÖTAIDE

ymparistotaide

Vapaamuotoinen ympäristötaiteen tuotantoryhmä, Strata-projekti, on tuottanut tähän mennessä Nancy Holtin Yltä ja alta -taideteoksen (kuvassa) Nokian, Hämeenkyrön ja Ylöjärven yhteiseen rajakylään Pinsiöön sekä Erik van Hoornin teokset Malja ja Kuhilas Hämeenkyröön ja Agnes Denesin Puuvuoren naapurikuntaan Ylöjärvelle. Hämeenkyrössä ns. Ahrolan ristille (vanhan Mahnalan tien ja Timin tien liittymä) rakennettiin syksyllä 2000 Erik van Hoornin Tuulen leikkikenttä. Teosten valmistusta ovat tukeneet asianomaiset kunnat, yritykset sekä julkisyhteisöt.

Nancy Holt on kansainvälisesti tunnettu maataideteoksiin erikoistunut yhdysvaltalainen kuvataiteilija. Yltä ja alta toteutettiin vuosina 1997-98 sorakuoppaan Pinsiön kylään. Se on tarkoitettu tarkasteltavaksi sekä teoksen päältä että maan tasolta, niin sorakuopan pohjalta, siis ulko- ja sisäpuolelta, tunneleista, teoksen päältä kulkevalta polulta ja tarkkailemallakolmen pyöreän lammen heijastamaa ympäristöä. (lähde: Yltä ja Alta -esite, Stara-projekti)

Voit tiedustella myös opastettuja kierroksia. Kierrosten kesto 1-2 tuntia ryhmän koosta ja tarpeista riippuen. Yhteys: info@strata.fi

Yltä ja alta -taideteos löytyy osoitteesta Sasintie 555, Pinsiö.

Puuvuori löytyy osoitteesta Pinsiönkankaantie 100, Pinsiö.


Taiteilija Virpi Kannon Sielu ja Sielun koti Kyröskoskella Valtakadun varrella edustaa harvinaista betonitaidetta. Teos on hämeenkyröläisen Rakennustoimisto Pekka Kynnös Oy:n lahjoitus, ja samalla kunnianosoitus paikalliselle yksityisyrittäjyydelle.

Sielu ja Sielun koti osoittaa, miten lujana tunnetusta rakennusmateriaalista on mahdollista saada esiin myös herkkyyttä ja jopa haurauden illuusio.

Sasintie 555
Pinsiö

www.strata.fi

Mobiiliopastettu Hämeenkyrön vanhan keskustan historiakierros

Tutustu