Landefest-Hämeenkyrö

Elokuun 27. - 29. päivä järjestetään Hämeenkyrössä Landefest -tapahtuma, jossa paikalliset tilat ovat auki matkailijoille. Lähde sinäkin tutustumaan Hämeenkyrön eri tiloihin ja maalaiselämään. Päivän aikana pääset näkemään millaista elämä maaseudulla on ja tutustumaan erilaisiin maatilojen eläimiin ja koneisiin. Luvassa on mukana maaseututapahtuma upeissa hämeenkyröläisissä maisemissa. Tule mukaan viettämään ikimuistoista päivää Hämeenkyröön!

Mukana olevat paikat (lisää tulossa):

Pinsiön Taimisto

Sormet multaan! Maalaismeinikiä Pinsiön taimistolla.

Entinen Lammin maatila muuntui Pinsiön taimistoksi jo 1950-luvulla. Useamman vuosikymmenen ajan Pinsiössä viljeltiin metsäpuiden taimia kunnes 80-luvulla koristekasvituotanto alkoi vallata alaa. 2000-luvulla metsätainten viljelystä luovuttiin kokonaan taimiston siirtyessä yksityisyrittäjän haltuun, jonka visiona oli perustaa paikasta kotimaistalaatua vaaliva mutta silti eurooppalaista puutarhakulttuuria tarjoava monipuolinen, laadukas ja ammattitaitoinen puutarhamyymälä.

Tänä päivänä Pinsiön taimisto on taimiviljelyn ja puutarhamyynnin lisäksi täydentynyt näytepuistolla sekä maalaiskahvilalla, joka sijaitsee tuon vanhan Lammin tilan idyllisellä navetan parvella. Tämä kokonaisuus tarjoaa mukavan päivämatkailukohteen puutarhasta kiinnostuneille lapsia unohtamatta.

Perinne- ja aitakasveja, oman tuotannon kotimaisia havuja, syyskukkia, kukkasipuleita.

Poikkea pihasuunnittelijan, puistomestarin tai puutarhureidemme juttusilla.

Syksyn Kaunotar ja Komein Kurpitsa -kilpailut. Äänestä ja voita! (Lue lisää nettisivuiltamme www.pinsiontaimisto.fi kuinka voit osallistua Komein Kurpitsa kisaan.)

Satotori. Lähialueiden kädentaitajia, viherpeukaloita ja keräilijöitä myymässä tuotteitaan. (Ilmoittaudu myyjäksi: tea@pinsiontaimisto.fi)

Maalaiskahvila Viljamin Vintistä luomukahveeta, lättyjä, suolasta ja makiaa sekä aitoa mummun pullaa ja käsinrypytettyjä karjalanpiiroita.

Reseptiikkaa erikoismarjojen käyttöön.

Näytepuistosssa perinnekasvipolku ja kepparirata.

Esillä taimiston työvälineitä.

Alue sopii pääosin myös liikuntaesteisille.

Helppo tulla.

Runsaasti pysäköintitilaa.

Pikavuoropysäkki Vaasantien varressa 100 metrin päässä portiltamme.

Mobiiliopastettu Hämeenkyrön vanhan keskustan historiakierros

Tutustu