Urkin Piilopirtin kesä

29.6. - 8.8.

TAIDEMUSEO -näyttely ti 29.6.-su 8.8. Perus- ja vuosinäyttely "Taiteen ja sisustuksen vuoropuhelu" ti-la klo 12-18, su 12-16, ma sulj. Liput 9/5€/Museokortilla. Uinti ja piknikpaikka sis. pääsylipun hintaan.


KESÄKAHVILA -29.6.-8.8. ti-la klo 12-18, su klo 12-16. Kahvia, virvokkeita, leivonnaisia, jäätelöä. A-oikeudet. Sähköpyörän latausmahdollisuus ym.


SAUNAT -savu- ja taidesauna joka ke ja pe klo 15-21, hinta 13/6€. Erilaista teemaohjelmaa, mm. jousimetsästystä, kalan käsittelyä, olutkoulutusta, aistiretki luontoon ym. Lisätiedot, hinnat ja ohjeet ilmoittautumiseen www.urkinpiilopirtti.fi. Saunalla A-oikeudet.


RAVINTOLA -Paviljonkirakennuksessa ke ja pe klo 17-20. Perjantaisin rosvopaistia luomukaritsasta, keskikesällä rapuja. A-oikeudet.


TAIDEHOTELLI -avoinna ympäri vuoden, Standard, business ja sviitti-luokat. Myös perhehuoneita, liikuntaesteiselle (avustajan kanssa), lemmikkihuoneita.

Hevostaidetta Maisematiellä

29.6. - 4.8.

Yrjölän Marjatilan Kivinavettagalleriassa esillä Stiina Hovin hevosaiheisia tauluja ja teoksiin liittyviä runoja 29.6.-4.8. välisenä aikana. Näyttely auki tiistaista lauantaihin klo 12-17. Tulevana sunnuntaina 4.7. Kivinavettagalleriassa taiteilijatapaminen ja ovet auki poikkeuksellisesti klo 12-18.

Järjestäjä Kulttuuriyhdistys Mahku ry.

Kuvassa:

Stiina Hovin taidenäyttelyn avajaisissa 28.6.

Häräntappoase Myllykolun kesäteatterissa

2.7. - 7.8.

Häräntappoase Myllykolun kesäteatterissa (Nobeltie 80, 39110 Hämeenkyrö) kesällä 2021!

Häräntappoaseessa on kyse nuoren miehen elämän muuttavasta kesästä. Se on tarina nuoruudesta, ensimmäisistä kerroista, rakkaudesta, seksuaalisuudesta, kesätöistä, kaupunkilaisesta maalaiskylässä ja sen kylän asukkaista.

Alpo “Allu” Korva joutuu pieneen maalaiskylään sukulaistensa tilalle töihin, heinähommiin. Suunnitelmissa oli ollut upea kesä parhaan ystävän kanssa Tukholmassa, äiti päätti kuitenkin toisin. Torvenkylällä Lahja Takkinen perheineen ottaa Allun ilolla vastaan. Allun murrosikäisen mielen syövereissä tämä tuntuu maailmanlopulta.
Pian vastaan kävelee kuitenkin Kerttu. Tästä alkaa tarina Torvenkylän Romeosta ja Juliasta. Päivät ollaan töissä heinäpellolla. Illat kaveriporukalla tai Kertun kanssa kaksin. Allu viettää elämänsä kesää miettimättä, mitä sitten käy kun kesä loppuu.

Alkuperäinen teksti: Anna Leena Härkönen. Näyttämösovitus: Pinja Packalén ja Juuso Nykänen. Ohjaus: Joni Hakala.

Liput 20 € / 15 € osoitteesta
https://billetto.fi/e/harantappoase-tickets-516820

Esitystä ei suositella alle 12-vuotiaille. Esitys toteutetaan koronarajoitusten puitteissa. Katsomo on katettu. Katsomossa erilliset pyörätuolipaikat (invapaikoista yhteys sähköpostitse taidekollektiivi.perinnottomat@gmail.com). Esitysoikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry. Yhteistyössä Hämeenkyrön näytelmäseura. Teosta tukee Hämeenkyrön kunnan Sivistyspalvelut sekä Tampereen kaupungin Sivistyspavlevut. Lisätietoja nettisivuiltamme sekä Facebookista ja Instagramista.

Puhelinlangat laulaa ja taivaalla loistaa kuu -näytelmä

8.8. klo 15:00 - 17:00

PUHELINLANGAT LAULAA -LAULUNÄYTELMÄ

Eräänä päivänä itse Katri Helena on tulossa synnyin pitäjäänsä Tohmajärvelle. Katri Helenalle on päätetty nimetä katu hänen elämäntyönsä kunniaksi. Matkalla Katri Helena poikkeaa pikaisesti paikallisessa Unionin huoltamossa. Alkaa tapahtumasarja, jossa Katri Helenan ikivihreät suosikkilaulut ja elämänsä koskettavimmat kohdat siivittävät juonenkäänteitä. Samaan aikaan paikallisen huoltamon tapahtumat hämmentävät soppaa niin, että syntyy nauruhermoja kutkuttava ikimuistoinen nenäliinatkin esiin kutsuva farssikomediallinen tanssi, josta riittää muisteltavaa vielä pitkään!

Katri-Helenan levyttämät laulut mm. Kesän lapsi, Mun sydämeni tänne jää, Katson autiota hiekkarantaa, Anna mulle tähtitaivas, Minne tuuli kuljettaa ym.

Kesto n. 2 tuntia väliaikoineen

ROOLEISSA Susanna Heikki, Teijo Lindström, Kalle Jussila, Katja Karisukki

MUSIIKISSA Quattro -orkesteri

KÄSIKIRJOITUS Katja Karisukki

OHJAUS Tuomo Salmela

Liput:

Peruslippu 29.50 euroa

www.lippu.fi

Ryhmät 25 e (10 hlö)

Ryhmämyynti: 040-7406354,onerva.aikio@viihdeohjelmat.fi

Toivolan lava, Ylöjärvi

Os. Toivolantie 28, 34150 Kyrönlahti

Lisätietoa

Onerva Aikio, Viihdeohjelmat

040-7406354

onerva.aikio@viihdeohjelmat.fi

Landefest

27.8. - 29.8.

Elokuun 27. - 29. päivä järjestetään Hämeenkyrössä Landefest -tapahtuma, jossa paikalliset tilat ovat auki matkailijoille. Lähde sinäkin tutustumaan Hämeenkyrön eri tiloihin ja maalaiselämään. Päivän aikana pääset näkemään millaista elämä maaseudulla on ja tutustumaan erilaisiin maatilojen eläimiin ja koneisiin. Luvassa on mukava maaseututapahtuma upeissa hämeenkyröläisissä maisemissa. Tule mukaan viettämään ikimuistoista päivää Hämeenkyröön!

Mukana mm.

Yrjölän marjatila

Pinsiön taimisto

Ellun pata

Ylirautian tila

Hämeenkyrö seura

Antilan luomupihvit

Partiolippukunta Hämeenkyrön Hälläpyörä

Frantsilan Kehäkukka

Hämeenkyröstä käsin -Puotihuone

Mobiiliopastettu Hämeenkyrön vanhan keskustan historiakierros

Tutustu